luni, 23 mai 2011

Best Flower Designer 2011

Weekend-ul trecut am participat la Best Flower Designer 2011, in Bucuresti, la Hotel Carol Parc. Concurenta a fost acerba, si cei mai buni designeri actuali in domeniul floral din Romania s-au luptat pentru titlu de Best Flower Designer. Tematica concursului a fost Fashion and flower, iar lucrarile s-au grupat in 3 categorii: buchet de mireasa, aranjament pentru interior si compozitie libera. Presedintele juriului a fost celebrul Per Benjamin, designer flrorist campion mondial, printre cei mai renumiti in Europa, de origine suedeza.

Desi a fost prima mea participare si nu am castigat, am trait o experienta unica, facand parte din acest mic cerc select si luptand cot la cot cu cei mai buni desgneri din tara. In plus, am avut parte de cea mai valoroasa lectie de design floral ce ma va ajuta foarte mult in munca mea de aici incolo.

Lucrarile cu care am participat a trebuit sa le pregatesc cu o zi inainte, si sa le transport pana la Bucuresti, lucru ce mi-a ingreunat mult munca, insa a fost o experienta ce o vom inbunatati la editiile viitoare.
Buchetul de mireasa : am ales sa combin cele 6 culori la moda in primavara anului 2011 (nude, roz piersica, alb, albastru, galben si portocaliu), aceesorizandu-l cu bijuterii vintage.


 A doua lucrare, aranjamentul de interior, am gandit-o ca pe o lupta intre moda si flori, si am realizat o rochie arsa, cu rupturi si spatii prin care cresteau flori, denumita Flowers versus Fashion.


Cea de-a treia lucrare a fost o constructie pe capul unui manechin, sub forma unui ceainic cu flori, cu bujori, carnation, corylus, fresia ,si mix de verdeata safari. La aceasta lucrare a fost inedit faptul ca era purtata de un manechin uman, spre deosebire de celalate lucrari la care s-a apelat la manechinul clasic. Am dat acestei lucrari titlul F3 (Fuchsia Flower's Fashion).

Cadrul in care s-a desfasurat concursul a fost foarte elegant, iar lucrarile expuse au innobilat cu adevarat incaperile, tot evenimenul fiind unul de clasa, cu adevarat regal. In ultima zi, am avut onoarea ca Principesa Margareta sa viziteze expozitia.
Din juriu au mai facut parte si cunoscutele Andreea Esca si Dana Savuica, Rebecca Walter, Prof. Dan Vucicovici (Catedra Cromatica-Forma-Design a Universitatii de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti),  Sylvia Schlie Petre (proprietara Carol Parc Hotel) si Teofil Molcut (FLORIST’S ONLY).
Am avut onoarea ca la final, designerul Per Benjamin sa acorde cateva minute fiecarei lucrari pentru a discuta aspectele pozitive si cele ce trebuiesc inbunatatite, o lectie de design extrem de folositoare si pretioasa.
Tin in mod deosebit sa-i felicit pe castigatori, in special pe Darius Dadoo care a obtinut mai multe premii! Dar o sa revin in curand cu poze si detalii de la ceilalti concurenti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt binevenite, bunul simt sa-ti fie cartea de vizita.