vineri, 10 iunie 2011

Shabby chic - un stil pe gustul meu!

In ultimul timp se foloseste tot mai mult termenul de vintage. Nu toti stiu insa ca vintage nu este doar un obiect vechi, ci este un obiect de valoare, unic sau aproape unic, multe elemente fiind făcute la comandă, fabricate doar in numar limitat..
Obiectele vestimentare vintage sunt de bună calitate: ele au fost concepute pentru a fi folosite ani de zile, au trecut şi pe la alţi membri ai familiei, astfel încât se vede ca au fost făcute din materiale calitative, bine croite şi bine facute, personalizate.Unii oameni cumpara pentru a colectiona aceste articole, mai degrabă decât să le poarte, iar articolele de îmbrăcăminte de epocă. în special create de designeri bine-cunoscuti sunt căutate  si chiar licitate de colecţionari.

Acum, multe lucruri capata eticheta de vintage doar pentru ca arata vechi, sau este vechi, insa fara nici o valoare. Un articol foarte bun pe aceasta tema gasiti aici.

Un alt stil asemanator celui vintage, dar cu mai putine pretentii in ceea ce inseamna valoarea istorica a obiectelor ce-l compun, este exact ceea ce simt eu ca-mi place acum, un stil in care ma regasesc tot mai mult in ultima vreme, si anume shabby chic! Ce mai este si asta, veti intreba?!


Shabby chic se referă la un tip de design si stil de decorare care încorporează mai multe elemente, folosind mobilier, canapele şi piese de artă, decoratiuni, în special cele care arată purtate, în scopul de a crea un sistem de design plăcut, învechit, dar elegant. 
Designerul Rachel Ashwell a inventat termenul pe la mijlocul anilor 1980, şi a încheiat un parteneriat cu un producator, cu scopul de a crea o linie ieftina de mobilier care exprimă acest sistem de design.  Cele mai multe piese sunt menite sa arate ca şi cum acestea sunt vechi şi uzate.
Pentru a însoţi acest mobilier, ponosit, invechit, chic, de asemenea, apelam la o mare varietate de imagini de fundal, draperii de perete, picturi, şi aşternuturi care imită aceasta idee, că lucrurile sunt vechi. 
Unul dintre principiile de baza este a face lucrurile să arate mai în vârstă, ar trebui să apară uzate, chiar dacă acestea nu sunt.
Acest stil incepe sa se regaseasca si in decorurile pentru nunta, in aranjamentele florale, si in buchetul miresei, folosind culori pale, deschise, pastel si, desigur, mult alb. Una din cele mai frumoase nunti shabby chic am vazut-o aici


Stilul shabby chic incepe sa se regaseasca si in decoratiunile mele, in mobilierul din atelierul de flori, iar eu incerc sa indrum mirii in acest sens, sa aleaga aranjamentele in ceainice si vase vechi, lejere, cu flori colorate, panglici si alte accesorii. Acest tip de aranjamnte se potrivesc foarte bine pentru o nunta in exterior, o nunta intima cu un numar redus de invitati, o pereche de miri nonconformisti sau pur si simplu pentru cei care iubesc acest stil.
Cu cele aproximativ 100 de piese, cred ca ma pot mandri cu una din cele mai mari colectii de ceainice vechi din Romania, unele dintre ele putandu-se denumi chiar vintage fiind foarte vechi, si apartinand unor colectii limitate.Let's go shabby chic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt binevenite, bunul simt sa-ti fie cartea de vizita.